Thursday, December 29, 2011

You....

Posted by IKA ♥ at 9:39 PM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post
Salam~

Saye nak ckp kt sini.... saye nk kekuatan untuk menceritakan hal sebenar.. Tapi boleh ke saye "face-to-face".. Nak ke dia jumpe saye? Mule2 ingkatkan silence is golden...yess silence is better BUT..... huh.... xpelah... FRIEND.... saye akn jumpe awk... saye nekad... sbb saye tak nak nampak salah saye sorang sedangkan saye xbersalah...Mane ade org salah mengaku salah kan? Tp at least YOU FRIEND... you hear my explaination... I hope we will meet.... Yelar... This is my last sem so, i want a lot of best memories..... Kata orang, hati kawan2 pun kena jaga walaupun kite xkenal or xprnah bebual sebab tu salah satu sebab kite kena jage untuk berjaya... Korang paham x?? Aku pun cnfius ayt nie btol x? Haishhh... sukar nak ucapkan dgn katakata T_T

Peace~


Saturday, December 24, 2011

DING DONG~

Posted by IKA ♥ at 6:33 PM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post
Salam~

What's on your Mind...?? 
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
AND
-
-
-
-
-
-
-
-
-
What's on my Mind...??
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

HellO Kitty
SNOW ;)
KOREA




Friday, December 23, 2011

FRIEND TU KAWAN

Posted by IKA ♥ at 9:53 PM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post
Salam...
entry kite kali nie pasal kawan...friend...Kawan tu penting... check it out~
Antaranya kawan kita boleh menjadi :
  • tempat kita meluah perasaan
  • teman untuk kita berborak dan bertukar-tukar fikiran
  • boleh juga jadi pelanggan (kalau kita berniaga)
  • boleh menjadi teman dikala kita kesunyian @ boring
  • boleh juga jadi penasihat kita kalau kita dalam kebuntuan
  • dan banyak lagi laaa…
Pepatah Melayu pun ada mengatakan "Berkawan biar beribu, berkasih biar satu!"
Bermaksud, kita digalakkan untuk berkawan dengan seberapa ramai orang yang boleh.
Cuma persoalannya sekarang ialah "Bagaimanakah kita dapat mengekalkan hubungan baik dengan kawan kita yang sedia ada? Apakah caranya untuk kita kekalkan hubungan dengan kawan-kawan kita?"

heeeeeeee :D

I'M BACK~

Posted by IKA ♥ at 9:38 PM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post
SALAM... 
wink2... adoyaiii berabok saye tingalkan blog nie kn... malas nk update... xP
Banyak lar nak story morie... Disebabkan saye free hr nie..byk mase nih.... nak cite jugak!! xkire korg nak bace ke xnak...

Firstly, saye da pindah rumah~ Dari seksyen 7 kpd 15teen.... dgn kawan kesayangan saye ekin n dd... sebabnye kite org nak save duit lar...yela sblm nie ddk 3 org je nw da pndah umah ninie ddk lah 10 org.. saye sebilik dgn Ekin yg cantik dan Didi yg comel...housemate yg lain Ninie yg cantik, Ayu yg ayu, Mimi yg sweet, Nad yg slim giler!! ,Vivi yg sopan n lembut, Linda yg gorgeous dan Aika yg HOTT . happening tau...besttt.... Nw da sem 6... hope sgt pass sume paper.... cz saye xnak extend~~Alhamdulilah saye still pass n dpt stdy lagi...AMIN... skg nie pulak da start mid-term...cuti 1week... yehaaa ^^ TAPIII !! lps cuti ade test byk lar.....xpelar...name pon student~~  Haa...kite cite pasal movie lah... sampai je bangi kan... first movie cite Puss In Boot kat Alamanda.....Then Twilight Breaking Dawn Part 1 kat KLCC... Ngade2 x nak mention kat mane...suke hati larr nak story jugak.... :P haaaa yg paling HOTTT korang da tgk ombak rindu x? mesti dah kan... For me BEST.. rmi yg ckp xbest tp saye tgk best je... hehe Pegi tgk dgn F.R.I.E.N.D ^.^ Ombak rindu pun pegi tgk kat Alamanda... wahh syok lar nk tulis blog nie berlatarbelakangkan sound air dgn lagu ombak rindu dr bilik air sbb mimi yg comel sedang mandi .. hehe dgn mcg ngn BF saye... heee :D Bahagia kan hidup... 

selalu happy....yes memang happy... tp kadang2 hati nie Tuhan saje yg tahu... ceh ayat pasrah kan.... Byk gak lar yg trjadi... tu semua dugaan kan kan... Saye dianiaya...hehe boleh ke cakap cm 2? orang nak percaye ke? Xpela...thanks to my bf,housemate, aida,amanda,naneng,tira and him cz support me.. ILOVEYOUALL~

Thats ALL :)





P/S I CANT BE WHAT PEOPLE WANT ME TO BE BECAUSE SOMETME PEOPLE MAKE MISTAKE...AND SOMETIME PEOPLE KEEP ON MAKING MISTAKE...(ayat bf saye) :P



Thursday, March 24, 2011

faezyi

Posted by IKA ♥ at 4:40 PM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post
Nak Awak ;( sorry dear......

Wednesday, March 23, 2011

Be Patient girL :)

Posted by IKA ♥ at 6:21 PM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post
hi peeps,
Ni nak marah ke nak kene continue sabar?? marah ke sabar? sabar ke marah ? Tapi kalau orang da kurang ajar! tak geti nk respect kite ape nk buat? Kan da besar matured la sikit....cakap main lepas je tanpa pedulikan hati dan perasaan!!! Fine!! oh sabarrrrrr pleasee..... nasib baik sayang.. tapi......kalau asyik kite je kaum wanita yang kene bersabar macam mane tu? SORRY? AYAT SORRY?? TAK payah cakap la kan...Satu je saya nak cakap, saya memang boleh sabar, tapi jasad je nampak tabah, hati pedih sangat.. tak kuat sebenarnya :(


please :(


really need you

Monday, March 7, 2011

TERMINATED MAXIS BROADBAND

Posted by IKA ♥ at 9:19 PM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post
HI peeps,
now i'll rarely online bcs i already terminate my maxis broadband..useless...HAHA...  i think i want to use celcom broadband, although maxis is better but it on certain places.... I had no idea, i need to leave you maxis!! But i'll never leave you FAEZYI HASIM bcs I LOVE YOU ! :p

English - I love you.
Arabic - abek
Polish - Ja Kocham Ciebie
French - Je T'aime
Hindu - Hum Tumhe Pyar Karte Hae
.........…......Czech - Miluji Te
Slovakian - Lu'Bim Ta
Italian - Ti Amo
Ukrainian - Ya Tebe Kahayu
German - Ish Libe Dish (ich liebe dich)
Chinese - Wo Ai Ni
Greek - S'agapo
Hawaian - Aloha Wau Ia Oi
Lithuianian - Tav Myliu
Korean - Sa Rang Hae Yo
malaysia-saya sayang awak
Japanese - Ai Shi Te Ru
Romanian - Te iubesc
Bosnian - Volim Te
Albanian - Te Dua
Filipino - Mahal Kita
Spanish - Te Amo
dutch - ik hou van jou
I Can Say I Love You In 22 Different Languages!

Wednesday, March 2, 2011

INFO :)

Posted by IKA ♥ at 7:52 PM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post
Hi peeps,
Nak share sumtink lah :)

Abul Laits mengatakan, “ Jauhilah minum arak, kerana di dalamnya mempunyai 10 perkara yang tercela:

1- Apabila seseorang itu minum arak maka kedudukannya seperti orang gila, akhirnya di menjadi bahan ketawa kanak-kanak. Dan tercela ia bagi orang yang berakal.
2- Arak itu boleh menyebabkan hilang dan menyebabkan musnahnya wang ringgit.
3- Minum arak boleh menyebabkan timbulnya permusuhan antara sahabat.
4- Minum arak akan menghalangi seseorang itu ingat atau berzikir kepada Allah S.W.T. dan akan menghalangi dia dari mengerjakan solat.
5- Minum arak akan mendorong perbuatan zina. Sebab seseorang yang minum arak mungkin dengan mudah menceraikan isterinya tanpa dia sedari.
6- Minum arak adalah anak kunci segala perbuatan jahat, orang yang minum arak mudah sekali melakukan perbuatan terkutuk.
7- Minum arak boleh menyakiti keluarganya dan teman-temannyan kerana mengiringi ketempat fasik.
8- Orang yang minum arak wajib dihad, di hukum dengan 80 sebatan, kalau ia tidak dipukul di dunia dia akan di pukul di akhirat dengan cemeti api neraka di hadapan orang ramai dan disaksikan oleh bapa dan teman-temannya.
9- Minum arak itu menyebabkan pintu langit ditutup baginya, kerana semua amal baiknya dan doa-doanya tidak diterima selama 40 hari.
10- Minum arak itu menyebabkan dikhuatiri dicabut imannya.

Kesemua akibat ini adalah di dunia sebelum dia mati setelah itu dia akan menghadapi pula siksa akhirat nanti.

Dari Abu Umamah dari Nabi S.A.W bersabda, " Tiga jenis orang yang tidak akan masuk syurga :
1.   Peminum Arak
2.   Orang yang memutuskan tali silaturrahim
3.   Orang yang mempercayai ahli sihir.
Barangsiapa yang meninggal dunia sebagai peminum arak, maka dia akan diberi minum oleh Allah S.W.T dari air Sungai Ghutha, iaitu sebuah sungai yang mengalir dari faraj kemaluan wanita pelacur.  Sungai itu yang menyebabkan bertambah deritanya penghuni neraka kerana baunya yang cukup busuk."

Siti Aisah R.A. berkata, Rasulullah telah bersabda:
“Orang yang minum arak, maka janganlah kamu kahwini. Kalau sakit janganlah kamu ziarahi dan bila mati janganlah engkau solati. Demi Allah yang mengutus saya sebagai nabi dengan membawa agama yang benar, tidak akan mahu minum arak kecuali orang-orang yang terkutuk, baik diterangkan di dalam kitab Taurat, Injil, zabur dan Furqan.


Barang siapa yang memberi makan kepadanya meskipun sesuap sahaja, maka Allah S.W.T. akan membelitkan ular dan kala jengking pada badannya. Barang siapa yang melaksanakan keperluannya, maka bererti dia menghancurkan agama Islam. Barang siapa meminjamkan wang ringgit kepadanya bererti dia membantu membunuh seorang mukmin. Dan barangsiapa mempergauli dia, maka akan dihalau oleh Allah dalam keadaan buta tanpa ada hujjah baginya.”

Wallahua’lam..

Panglima7
Jauhilah meminum arak...walaupun ingin mencuba rasanya walaupun sedikit tanpa mabuk.  Kerana dengan meminum arak...ia telah memohon Allah menyiksanya di akhirat kelak. Bertaubatlah pada sesiapa yang telah meminum arak.  Sesungguhnya Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang.

Tuesday, March 1, 2011

Happy!

Posted by IKA ♥ at 5:00 PM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post
Hi peeps,
Saya makin malas nak update! HAHA Tapi nak jugak!! Tapi kan tengok header 2? haa ni time form 3! saje je nk guna :P HAHA Sekarang rasa aman oh, test 1 sume dah settle.. tapi tinggal assigment je berlambak.. 1 hape tak buat lagi macam mane ni!!! HAHA saya sangat seronok sejak menjak ni... heee :D Malam ni ada ngedate dengan ekin dan dd... Malam ni nak makan western almaklum Duit pnjaman da masuk... jgn jelesss...GTG... daaaa~ :P

p/s I LOVE YOU FAEZYI HASIM! Sayang kite sampi bila bila okeh! pinky promise..wink2 :)

Monday, February 21, 2011

please doakan saye :(

Posted by IKA ♥ at 9:50 PM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post
hi peeps,
HIssss........ sejak dua tiga hari ni rase mcm tak sedap hati lah....Tak tau lah... risau.. :( sebenarnya aku risau pasal............... waaaaaaaaa.............nk nages............ aku ni suka mendesak ke? ape yg aku desak pn aku xtw... xsuke lah cmni....... aku takot dan aku cube nk percaya.. hope xde pape... sbb jjr aku ckp klu lps ni clash mmg aku ni nothing......mintak2 dijauhkan..amin!! korgg doakan la... aku sedihh sgt....... :(

Sunday, February 20, 2011

SaRaNgEhAE

Posted by IKA ♥ at 2:07 PM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post
Hi peeps,
so sad today.. =( Nak dear.......... :(

Friday, February 18, 2011

HEALTH !

Posted by IKA ♥ at 7:40 PM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post
Hi peeps,
OH, pening nye kepala.......... sebab ape? sebab tetiba demam melanda!! UNLIKE! Nak dear :(
 BTW Lega sebab da lepas test Law n Finance.. Alhamdullilah... tak teruk sangat....
Feverrr go away from me!! siyez xlarat da ni..Nak tido dah.. doakan saye sihat :(




HAPPY BIRTHDAY TO YOU
SWEET 20
 Love you cyda :)


Wednesday, February 16, 2011

hoyeh? :P

Posted by IKA ♥ at 12:52 PM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post
Hi peeps,
OH amannye... class Law dan Insurance cancel hari ni... dapat lah kite buat revision untuk test jumaat ni... Wish me luck okeh! Sebenarnya kadang kadang ada benda yang ganggu dalam fikiran ni.. susah lah nak cakap.. cukup untuk bagitau aku takot dia pergi tinggalkan aku for the third time! Dear please don't you ever leave me... because i need you! i want you ! I hope you need me too, you want me too, you love me more than i love you :(  really really hope...sorry dear if kadang2 saya tak percaya awak, sebab saya taknak benda macam dulu jadi balik..Dear this song is for you :





JUST YOU FAEZYI HASIM !
:: Takkan Pernah Ada ::

Dia memang hanya dia 
Ku selalu memikirkannya 
Tak pernah ada habisnya
Benar dia, benar hanya dia 
Ku selalu menginginkannya 
Belaian dari tangannya 
Mungkin hanya dia 
Harta yang paling terindah 
Di perjalanan hidupku 
Sejak derap denyut nadiku 
Mungkin hanya dia 
Indahnya sangat berbeda 
Ku haus merindukannya



Ku ingin kau tahu isi hatiku 
Kaulah yang terakhir dalam hidupku 
Tak ada yang lain hanya kamu 
Tak pernah ada 
Takkan pernah ada



Kuingin kau selalu di pikiranku
Kau yang selalu larut dalam darahku
Tak ada yang lain
Hanya kamu
Tak pernah ada
Takkan pernah ada

We Care Each Other 
Our Recipe
I hope this the END of our Love Story
ALL About YOU and ME !
ALL About Faezyi and Atikah !
                                                                      ALL About US  !

Happy Birthday Ibu !

Posted by IKA ♥ at 12:04 PM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post
hi peeps,
14 FEB bitthday ibu saya ! saya hanya dapat membuat panggilan je... saya nyanyikan kat kat ibu 


saya : Happy birthday to you
         Happy birthday to you
         Happy birthday IBU
         Happy birthday to you
        "selamat hari lahir" . Semoga panjang umur !! jangan suke marah marah ye... hehe
ibu   : Terima kasih... ingat tak ingat tadi.... kalau tak degil tak marah lah....hehe
saya : Baiklah, xdegil..haha Ayah beli cake tak ibu?! Ayah bg hadiah ape?? HAAAA
Ibu   : Ibu cakap tak yah beli cake, akak dengan nabila takde kat rumah, nanti semua da ada baru beli ok.. 
          beli yang besar punya! hehe macam dapat la kan... Ayah kau ni kelakar lah...ingat tak hari tu ibu 
          cakap  cabinet tak jadi buat, rupenya ayah main main je, konon konon nak buat suprise lah..
          menjadi la suprise ayah kamu tu..hehe Lawaaaaa tau!! 
saya : wahhh so sweet... haha (smbil gelakk kan ibu giler2) hahahahhahahaaha eleh paip sink 2 betulkan 
         air slow  lah susah nak basuh pinggan !!! (aku complain) haha ok nanti akak balik kite beli cake 
         besarr  punya.... haha tapi kena tanyer banker lah kan...
ibu  : Tadi pagi nabila call, dia macam nak nangis cakap nk keluar tapi dia xberani nak cakap... 
         lepas tu dia tanya akak da beli kan jam belum ???
saya  : Ala, sedihnye bunyi.. akak lum belikan lagi lah...kite share nk x ibu? ala akak xde duit banyak lah..
          (dlm   ati aku sedih, nk nages da ni) sob sob :( -cian adik aku tunggu jam-
ibu   : Nanti lah, tu lah sape suh janji kat dia macam macam.. ibu tau akak beli nanti kan da janji.. 
          tak baik wat   adik macam tu...
saya  : baiklah ibu...ha oklah, nanti apa apa akak call.. ibu tu jaga diri baik baik duk rumah tu... kim salam ayah..cakap kat arif jangan nakal nakal !!! ok assalamualaikum... bubye (gedik2 sikit) HAHA
Ibu   : Ngade2! nympah lah..haha ok nanti ibu pesan.. kamu tu jaga diri leklok ! jgn buat benda
         xsenonoh... solat jangan tinggal....belajar betul betul... w'slm...


Tu lah.... hehe Rindu lah kat family !!! Kesian kat adik adik aku.. nabilah dia masih tak dapat sesuaikan diri dengan sekolah baru.. adik aku yang sorang ni manje banyak tahu!! aku manje sikit je..hehe Akak tau adik boleh ok? kesian kat ayah da banyak abis duit... lagipun kau tu pandai sikit dpd akak, ayah mesti sayang kau lebih...jangan jadi macam akak ni.. kalau nak jadi pun ikot yang baik baik je... seorang hero dalam family aku ialah seorang ni je adik lelaki! Arif.. hero ke? ceh gembeng, penakot..haha dia ni kesian jugak, xde kawan kat rumah tu.. sunyi dia cakap.. yela, dia sorang je laki kan... sebab tu kawan2 dia selalu datang rumah main game same.. sorry lah Akak busy tak dapat balik bulan ni :( minggu ni akak ada test, minggu dpn pun ada....(rs sebak ) sob sob 


Monday, February 14, 2011

=) :) :D :P

Posted by IKA ♥ at 5:09 PM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post
Hi peeps,
MAAF saya sibuk sejak menjak ni.. jumaat ni ada dua tough paper iaitu Finance dan Law . Wish me LUCK ! love and miss you too Faezyi Hasim..muah2 =) Ku ingin kau tahu kau selalu milikku :P
p/s : THE BEST MEMORIES of last weekend |saya bawak motor, dia duduk belakang membebel macam makcik . Kami naik V100 kaler biru~ so sweet! HAHAPijot Dylan is makcik :P Love you more!!



Wednesday, February 9, 2011

GTH!

Posted by IKA ♥ at 6:57 PM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post
Hi peeps,
HEY HEY !! you YESS YOU BITCH ! What do u want from my Darling ! nak mecet2 tanya kat mana lah~ SEBOK !!! SAYE marah sbb awk EXGF..if friend it doesnt matter... btw i love you faezyi~ :)

Sunday, February 6, 2011

AHAD yang bosan!

Posted by IKA ♥ at 3:22 PM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post
hi peeps,
whoahhhhhhh.... lame tak update!! sebab rajin sangat oh..hehe Now dah kat bangi~ Faezyi Hasim ! IMISSEDYOU :P Baru je lepas call tadi~ heeeeeeeeee :D keje leklok muchuk!! cyunk awk! haha kepada ekin dan dd, cepatlah pulang kerana saya sangat bosan!! Tamat sudah cuti mid term sem(btl ke?) hehe cuti lebih kurang 9 hari... totally besttt gileeeerrrr ~ mana tak, jalan je.. jumpe kawan kawan lah, palingg best hari jumaat
(4/2/2011)....Segalanya di minda ku~ dah la, dah habis cuti da pun... Kenapa hari ni rasa tak bersemangat ek? haiyaaa nak kate xmandi dah mandi dah... ape ape je lah, tetapi hari ni tetibe rasa "AKU MENANG!!!!! " haha woootwoot* Aneh aneh je aku ni..HAHA Alaaaaaaaa esok da start classsssss~ malasnyeeee tapi kena rajin!!
Dah lah, nak sambung tengok dvd :: Marry me Mary :: bubye! :P

Tuesday, January 25, 2011

CERITERA CERITA ! HAHA

Posted by IKA ♥ at 7:35 PM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post
hi peeps,
HAHAHA AKU MENCI POLIS! TAPI aku suka bila buah hati saya sebut " game on... 10 seconds ......bla bla bla...." ape nth lagi aku tak dapat tangkap..hehe ayat tu dia cakap bila ada game paintball kat tempat dia kerja.. haha ok sambung cerita pasal polis . Hari ni aku hampir hampir kene saman... sebenarnya memang lah salah aku.. tak sedar diri..haha aku punye lesen motor L je tapi aku tampal sticker P. haha naseb baik tak kena saman, tapi kene keluar duit jugak lah kan =.=' aku bagi je polis tu rm10..haha then dia cakap tak cukup! Dia suruh belanja makan kat " ice room" kat section 9,Bangi! OMGGGGGGGG........... Polis tu ngade gatal oh.. aku malas nak ceritakan lebih lanjut sebab boleh memalukan orang lain dan diri aku sendiri. sobsobsob~sedihh tau~~ :( BTW, aku tak sabar nak balik JOHOR BAHRU ! haha skema kan sebut penuh :P Tapi, balik ni macam tak boleh nak enjoy sangat je.. sebab naik cuti je ada TEST 1 subject MGT dgn INS,yang aku tau la, tu belum masuk yang lain..Oleh itu, saya nak khabarkan disini, saya tak berkesempatan untuk update blog kerana busy busy busy busy sangat sangat sangat sangat !!! haha :P


busy aku macam ni ha ! haha


macam ni jugak !

ini semua umpama je :P ok lah, aku busu tak cukup time ni you know! haha bye bye peeps~ 
i love you my muchuk ! :P

Saturday, January 22, 2011

BANYAK SANGAT NAK CERITA SANGAT BANYAK ! HAHA

Posted by IKA ♥ at 7:08 PM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post
HI peeps,
heeeee... tak banyak mana pon...selalu ada story tapi malas nak type lagipun lately ni busy banyak sikit..haha nak tahu busy ape? busy tidor lah...haha :D HAHA alkisah, sedih, sebab tak jadi date dengan tiea hari tu.. tetiba dia ada hal, dan aku lak kureng sihat =.=  i love my friends..haha tetiba tak? :P Alahai, ape mood aku sekarang ni sedang merindui someone :) arghhhhhh aku nak jerit!!!! haha macam nak mati rasa !! eeeeeeee!!!!!!!! haha apelah aku ni.. by the way wednesday-saturday is the best memories. i love you more lah sayang..! ha korang dah tengok tak cerita khurafat? "perjanjian antara syaitan"! HAHA TAK SERAM PON!!*kata lawan* awesome bebeh.. boleh tengok, 2 thumb up la babe.. cerita dia macam ni.aku pendekkan lah .. alkisah Kisah haha bermula dengan Johan, seorang pemuda yang bekerja sebagai Pembantu Hospital. Sudah berkahwin dan mempunyai seorang isteri bernama Aishah. Pasangan ini diawal perkahwinan hidup aman dan bahagia namun tanpa disangka trauma melanda dipertangahan jalan. Mereka sering diganggu oleh lembaga aneh. Bermacam-macam usaha telah dilakukan namun gangguan itu tetap berterusan. Ini amat menakutkan mereka lebih-lebih lagi Johan. Kehadiran seorang perempuan tua misteri … ditambah dengan munculnya bekas teman wanita Johan bernama Anna yang bersiakp pelik dan menakutkan menambahkan lagi episod trauma pasangan ini…
Anna sentiasa menganggu Johan walaupun ketika Johan bersama Aishah. Ini menyebabkan Johan bertambah runsing. Tidak lama selepas itu Anna ditemui mati bunuh diri dengan mayatnya tergantung. Kematian Anna adalah kemuncaknya perkara-perkara aneh yang berlaku dalam hidup Johan. Bayangan Anna mula menganggu Johan mahupun Aishah. Hidup Johan semakin tertekan. Setelah diasak pelbagai kejadian aneh akhirnya barulah terungkap segala misteri. Johan akhirnya akur dengan kesilapan silamnya… perbuatan Khurafat yang diamalkan kini menuntut haknya dan Johan terpaksa membayarnya dengan harga yang amat tinggi. johan ni mennggal dunia.. kesian isteri dia.. pengajaran nya, janganlah kita menyekutukan allah ye kawan kawan :P 
ha,part yang cannot go dalam cite ni time johan nk tunaikan hajat mak anna supaya bawak balik mayat ke rumah.. tetiba diorang excident, johan boleh plak agkat dukung mayat tu berlari kt hutan, dah tu siap mayat tu jatuh tergolek!! oh risau aku tengok cite tu..haha lagi satu, kebiasaannya cerita hantu yang malaysia buat jangan pandang belakang means "hantu datang dari arah belakang" tapi dalam muvie ni hantu dia muncul bila pandang kiri pandang kanan papp hantu kat atas..opocot terkejut! haha paling best sebab tengok bersama dengan my gula gula hati(my sweetheart) :P hehe dear semakin hari semakin sayang lah kat kamu~hari ni on on je fb ada notification Pijot Dylan tagged you in a post. ! haha dia tag Nur Atikah Kamarudin.....love you more lah.....! haha :P tu video lagu L-O-V-E by Nat King Cole . ni lyric dia !
L-O-V-E (Nat King Cole)
L is for the way you look at me
O is for the only one I see
V is very, very extraordinary
E is even more than anyone that you can adore
Love is all that I can give to you
Love is more than just a game for two
Two in love can make it
Take my heart and please don't break it
Love was made for me and you
L is for the way you look at me
O is for the only one I see
V is very, very extraordinary
E is even more than anyone that you can adore
Love is all that I can give to you
Love is more than just a game for two
Two in love can make it
Take my heart and please don't break it
Love was made for me and you
Love was made for me and you
Love was made for me and you
so sweet :P love you faezyi hasim!

Saturday, January 15, 2011

SAKIT Hati !

Posted by IKA ♥ at 5:00 PM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post
OK ! DAH 3 HARI MAKAN HATI ! INGAT AKU NI TAKDE HATI DAN PERASAAN PE !!! TANYE JE KOT BUKAN TUDUH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! EEEEEEEEEEEEE geram geram geram geram !!! sedih tau awak sejak menjak selalu buat macam ni :(

mood : crying on 12am above :(

Taking a trip down memory lane 
Things have changed One thing remains 
That they will always have each other 
And even though those days have gone 
They know here is where they belong 
There's some kinda magic in the air 
Feel the warmth 
That only summer breezes can bring 
Sweet little notes of spring begin 
Nothing to fear 
Taking one step at a time 
Walking hand in hand 
1 2 3 4 
Cheek to cheek 
And they're learning How to do that dance 
Let this love be forever more they say 
I wish for this, to be true for you and me 
Holding her close he leading the way 
Out at the park Enjoying the Day 
And you can tell they'll be okay 
Feel the warmth 
That only summer breezes can bring 
Sweet little notes of spring begin 
Nothing to fear - YOU AND ME BY OLIVIA ONG

Friday, January 14, 2011

sadness and HAPPINESS :P

Posted by IKA ♥ at 7:25 PM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post
Hi peeps,
YES !! memang saya tak suka kalau saya call awak tak angkat !! saya tak suka kalau awak terus letak call saya macam tu je !! sampai hati tau awak buat macam ni.. sedih tahu !! haha , hari yang ke 13 baru jadi perkara macam ni, hope lepas ni tak berulang lagi :) saat ni pulak rasa tak sedap badan...Rasa tengah mengalami proses nak demam =.= benci lah~ tapi apa apa pun kita kena bersyukur. Bila kita dapat sesuatu penyakit tu maksudnya, ALLAH s.w.t sayangkan kita. Oleh itu, sekarang ni saya di uji..(bedasarkan ilmu agama sikit2 yang ada dalam dada nih ) heee :D Dan saat ni jugak lah rasa macam nak makan 'a slice of cake'


NAK CAKE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

haishh KEMPUNAN gak aku...hehe ^^  tak pe, esok nak ngedate dengan TIEA IBRAHIM . Nak pergi ke Berjaya Time Square (TS) . Plan nak manjakan diri dengan manicure and pedicure and massages sikit sikit . Haha  


MOOD : EXCITED !! :D


Wednesday, January 12, 2011

LELAKI BOLEH KAWIN 4 TAPI KENAPA LELAKI TAK BOLEH COUPLE 4 !

Posted by IKA ♥ at 7:49 PM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post
HI peeps,
OK kenapa LELAKI ? bukan WANITA ? haha sebab wanita mana boleh ! BERDOSA oh !! haha Ok lah, straight to the point okeh, kalau ikot jejak nabi kita, rasulullah s.a.w lelaki diharuskan kawin 4 kalau mampu. Tapi, pada kami bertiga la kan, kami tak setuju kalau bakal2 suami kami nak berpoligami !! haha macam awal sangat ke cakap pasal ni ? heee :D Ni just apa yang terlintas di fikiran ye.. Sebab sebab bakal laki kami tak boleh kawin lebih :

  1. Tak semua lelaki mampu !! Nak bagi duit kat kita lagi, bini baru lagi !! huh
  2. Wanita zaman sekarang ni kadang kadang tamak ! tak bertolak ansur !! Dah tahu laki da kawin jangan lah nak rampas !!! nanti dia je nak lebih daripada kita. Contoh la, 2 hari rumah kita, 5 hari rumah dia. Tak ke macam HELL !! Kita da bagi dia nak lebih lebih. Emosi kan kami :P Tapi, lelaki pun kadang kadang yang gatal, pokok pangkalnya kena percaya antara satu sama lain ..
  3. Nanti kena cerai !! lelaki cakap je lebih nanti, hujung hujung kelaut !! memang lah cakap sayang, tapi kalau bakal madu kita da guna guna bomoh bomoh kan ha macam mana? rasa sayang tu mesti dah tak ada . nanti kami jugak yang sedih :(
  4. Kerana kami sempurna (insyaallah) -amin-
  5. Kerana tak nak anak anak sedih, kehausan kasih sayang seorang ayah ! ceewaahh :P
ok Dah pasal KAWIN, NOW we proceed with LELAKI TAK BOLEH COUPLE 4 !!!! KENAPA ? KAWIN BOLEH 4 TAPI COUPLE TAK BOLEH ?? SEBAB sebab adalah seperti berikut :
  1. SEBAB nanti boleh ada HIV !! zaman sekarang bukan macam dulu kala, Dulu kaum kaum hawa dan adam masing masing menjaga batas pergaulan, tapi zaman sekarang? sendiri boleh pikir kan? Kalau lah bagi boyfiee couple lebih kan bahaya.. betul tak ?
  2. SEBAB tak ada jaminan kalau hubungan terputus !! Tak de dapat apa apa nafkah, yelah, tak ada ikatan yang sah.. Ini adalah demi keadilan .
  3. SEBAB nanti tak mampu !! mana nak belanje sini sane, kan kan ?
  4. SEBAB tak rela dikongsi~  :(
Perbincangan yang di utarakan oleh aku ni berlaku masa nak tunggu class pukul 2.. ni pandangan aku, dd dan ekin... Sebab tetiba aku terfikir... Lagipun ni hanya lah pandangan kami,kalau ada salah ke, sorry sebab setiap orang berhak mengemukakan pendapat.. :) Kami harap kami tetap setia kepada pasangan kami dan berharap mereka pun sama...


EKIN, DD AND ME

FUN-FUN-FUN

Posted by IKA ♥ at 5:14 PM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post
Hi peeps :)
Hari ni nak cerita pasal hari ni lah..hehe Tadi pagi rasa nye terbangun lewat dari biasa, tapi sampai kat kolej tak la lambat.. First sekali class MGT300.. hari ni ada quiz 1 yang masuk chap 1 & 2.. malam tadi ada la bukak buku sikit..so far boleh jawab tapi ade gak tanye2 orang..hehe :P shhhhh~ Pagi2 lagi, sahabat ku da buat hal.. sakit perut!! haha aku pun terpaksa rela(ceewaaah) temankan dia pergi toilet, ekin pulak pergi cop tempat kita orang dalam class tu.. lepas dd da sudah, kita orang pun masuk class dan terus jawab quiz... time jawab quiz tu, perut dd meragam lagi..haisshhh T_T da dia lambat hantar kertas jawapan.. yang tak boleh bla tu, lepas je hantar dia suh aku teman lagi pergi toilet..haha aku pun merelakan diri sebab macam bosan je dalam class tu, at least keluar boleh placing kan diri.. hahahaha tapi kawan aku ni pulak lame bangat.. lebih 10min ada lah jugak..hehe lepas tu masuk class rilek2 je, lecture terangkan individual assigment pasal IT lebih kurang lah.. class pun abis awal dari biase . ni la yang paling best.. lepas tu pergi cafe untuk makan.. aku nak beli nugget tapi aku tengok bihun aku tergoda!! haha tukar pilihan makanan.. time tengah makan, kiteorang ternampak NURMAS ADIBA dengan USTAZ NOH duduk semeja!! haha saje je nak buat gossip nanti.. padahal dia orang tengah kira buku insurance kite orang.. saje je kacau nak buat fun dalam class...hehe lepas makan terus masuk class LAW, tp lect belum masuk lagi, sebab kiteorang masuk awal.. apa lagi dalam kebosanan aku, dd dengan ekin kacau orang lah.. yang selalu kene anas. Kita orang akan kacau orang tu sampai dia rimas..haha Bile mas masuk je dengan ustaz aku pun cakap 'sweetnye korangg' hehe ustaz da bising2 haha tapi mas tak layan sangat gurauan aku..hampeh eh kau mas!! hehe :P aku macam da ada minat dengan subject LAW ni, harap2 minat ni sampai abis sem..amin~ Lepas abis class kul 12.30, next class pukul 2.. aku,ekin dan dd pergi lobi akademik untuk register club.. kami pilih investment club, aku ajak coz ada senior invite aku.. saje je try..then kami register untuk kelab PRS!! haha Lepas tu nak naik class lepak dalam class je, singgah beli keropok 3 paket RM5 hehe.. makan makan la dalam class, then sayang kite call, tanye buat ape..hehe suka2 :P Mula mula, ada kita 3 orang je dalam class tu, lepas tu anas and the gang pulak masuk. kami pun cari la pasal sikit2 je la. haha penat lah, asik kacau orang je..Aku tak abis abis kene bahan askar dengan dia orang!! naseb baik dd ngn ekin backup..hehe sayangg korangg!! da tu, belajar insurance aku pun tak paham apa yang sir cube sampaikan.. maaf sir !! hehe class ni pun abis awal, sebab sir ada hal ape ntah... apa lagi balik laaaaaa~~

Wednesday, January 5, 2011

SAPE KATE TAK RINDU ??

Posted by IKA ♥ at 8:18 PM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post
Saye rindu awak sangat sangat :( 

Hari hari rindu awak.. macam mane ni ??

I LOVE YOU LAH :)


saye harap awk pun rindu kat saye  DAN 


awak pun cakap I LOVE YOU LAH :) hehe :P


saye harap awk sincere dengan saye, sebab saye x perfect ! 


CAKK !! hehe :P



 

A LITTLE LOVE Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei