Sunday, November 14, 2010

HANG OUT AFTER FINAL ~

Posted by IKA ♥ at 12:10 PM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post
hi peeps !!!! wink wink =p hehe oh apa yang aku dan kawan kawan buat agak agak korang?
kitaorang pergi SUNWAY LAGOON.. urm, 1st time pergi.. tu pun last minutes... mcm ni cerita dia,
Hari jumaat malam, anas call aku tanya da balik jb ke? aku pun cakap belum.. then ajak pergi follow diorang sunway hari sabtu.. Aku macam berat hati nak pergi.. Tapi aku pergi jugak last last sebab hari sabtu tu ekin da balik melaka pagi , dd pulak keluar dengan gjoy.. so, aku sorang kat rumah..Tiba masa yang dinantikan..
eh cop2.. ada 1 perkara da buat stress aku hilang ! pasal motor..heeee :D aku da berjaya hantar kat post laju.. semuanya rm132.. student price :) rasa lega jugak lah kan.. ok sambung balik .. lepas hantar motor pergi beli ticket akim, lepas tu kitaorang sarapan ramai ramai . LEPAS tu aku naik kereta anas dengan akim.. kiteorang pun gerak sunway.. lepas tu sampai lah.. haish penat lah nak tulis apa yang berlaku. BUT HAPPY+BEST !
tu je yang mampu aku ucapkan..hehe Lepas tu sebelun balik kami semua makan kat mamak..Lepas makan , aku anas dengan akim kiteorang pergi bukit permai ! Sangat lawa!! lebih cantik view dia daripada bukit ampang.. lepas tu ada bunga api !! aku suka !! tapi tak dapat tengok sangat sebab time kiteorang turun makan laa baru nk keluar bunga api tuh..haishhh -_____- ! lepas tu hujan macam renyai renyai.. kiteorang naik lepak kat playground~ borak borak kosong :) then, kami pergi dataran merdeka! dah lame gileeee tak pergi.. seronok ! lepas tu datang kene time.. DUTA buat performance~ memang best la kan. lagu penutup pulak tajuk dia 'cerita antara kita ' . Apa kene lagu tuh? HAHA jeng jeng jeng hanya orang tertentu je paham. tak boleh nak cerita coz RAHSIA ~ :) Lepas tu lepak mamak lagi.. kaya betul lah mamak kat malaysia eh! hehe sampai pukul 12 lebih masing masing da mengantok =.= yela mana xpenat , pagi bangun da awal gila, yela nak hantar motor kan pagi tu..lepas tu balik. Ni aku tengah kemas bilik , kejap lagi nak balik jb ! yess.. rindu gileee kat family ! sumpah ! alhamdullilah rezeki aku murah sejak menjak ni. aku da dapat kerja dengan maxis :) oklah, sampai sini je, aku nak mengemas , bubye peeps !

Thursday, November 11, 2010

TAK BAIK ~

Posted by IKA ♥ at 8:27 PM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post
Salam ..
HAAA ni ada satu story sikit nak cerita. tentang pagi pagi tadi aroun 1am-6am . HAHA Aku, ekin,
anas dan ayin . Biasa kita orang jalan jalan naik kereta anas, tapi semalam kita sume naik motor konon konon rempit lah.. hehe just jalan kat putrajaya je.. tengah bawak motor tu , tiba tiba ayin macam 
teragak agak nak berhenti ke tak , sebab trafic light MERAH ! Ayin jalan, ekin pun TERFOLLOW..
hehe Lepas tu , TIN TIN.......... matikan enjin..POLIS DAAAAA~~ HAHA

Korang nak mati ke?? sorry bang.. saya tak salah, saya ikut dia je. Abs klu dia mati kau pun mati la?

haha tau x, Putrajaya punya trafic light project 10 juta! kenapa korang langgar? keluarkan ic , lesen !

sapa Azrin , Anas , ekin dan aku ? haha Ni bkn motor curi bang, motor sendri.. Anis sape? hah? 

anas tertukar ic ke ngn kembar ke? rupenya nama abg ekin..haha kaMI janji xbuat lagi..

tolong la bang, kami student , xde duit.. HAHA kau ni dulu pidato ke ekin? tolong la bang,

lpskn kami.. yela2, lain kali jgn wt lg.. tq abg, bwk kete baik2.. AMBOI2 ckp org.hahaha

pengajaran : JGN langgar trafic light kt putra. Selamat rm300.. wink2 =p

Tu lah.. hehe kelakar betul.. yela kat putrajaya kawasan yang penuh dengan cctv.. ala lagipun da malam takkan nak tunggu sampai hijau..hehe Lepas tu kami lepak di jambatan . Biasa lah bercerita cerita . sampai penat . Ayin dengan anas nak tengok bola lepas tu , aku dan ekin follow je . Pergi kat mamak yang berdekatan kat section 7 . Lepas tu , kita orang pon balik.. HEHE
TAPI , lepas aku bangun tidur tetiba aku rasa stress !
kenapa hari ni aku rasa stress ? stress ? stress ! nak tahu sebab apa ?
bukan sebab last paper esok. Sebab aku tak pergi usha berapa harga nak bawak balik motor,
sebab aku tak pergi beli ticket balik kampung lagi , sebab aku tak tahu apa nak buat esok
lepas exam ,sebab aku tak tahu bile aku nak balik, sebab aku tak tahu nak balik dengan siapa nanti !
ya allah, tolonglah permudah kan hari ku . Thats ALL..

P/S : wish me luck for the last paper tomorrow :)

Wednesday, November 10, 2010

THE BEST DAY ! KENANGAN hari ini dan semalam

Posted by IKA ♥ at 6:56 PM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post
SEMALAM aku dapat messages daripada cousin, yaya.. dia cakap 12 dec ni dia da nak tunang .
Aku tumpang gembira sayang :) hope korang akan kekal sampai ke anak cucu ye.
 Kenapa lah semua orang nak kawin ni? 28 nov ni classmate aku pulak nak kawin..
sama umor dengan aku. aku bile eh? lama lagi la, calon pon takde..
aku pelik la, kenapa sekarang ni aku rasa lain? entah, tengok orang lain bahagia aku pun
 tumpang bahagia. aku takde la rasa cemburu, tapi entah lah babe, aku tak paham
dengan perasaan aku sendiri. Aku tak tahu apa yang aku nak sebenarnya. betullah
 kata orang lelaki, kadang kadang orang perempuan ni tak paham dengan diri sendiri.
mungkin aku rasa aku memerlukan seseorang kot? haha mengarut betol..
aku nak share sumtink lah.. tentang 
perbezaan cinta, sayang minat dan suka :)


Cinta - Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat, kalau buleh nak dia tahu.. dan kita sebuleh mungkin tak nak sakitkan hati dia. kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya. (dalam erti lain : cinta di tujukan kepada seseorang yg kita selalu ingat dan mimpi.. Tanpanya kita akan rasa sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yg ikhlas kepadanya walaupun dia buat tak tau je)

Sayang - Kita memerlukan dia di masa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kita. selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kita. (dalam erti lain : sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya)

Suka - Kita sukakan dia kerana dia kelakar. Dia happy-go-lucky. Bila bersama dengan dia, kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. Tapi, kita taklah rindu sangat kat dia bila tak berjumpa seminggu…(dalam erti lain : suka di tujukan kepada seseorang yang boleh menjadi pelawak kepada kita. Kita akan suruh dia diam sekirangnya keng kita dah nak pecah…)

Minat - Apa sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya.(dalam erti lain : minat ditujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi atau barang yang kita mahukan… )


Tetapi kita kena ingat bahawa tanpa minat , 
suka dan sayang kita tidak akan CINTA pada seseorang itu…

oKEH. STOP PASAL CINTA ! HAHA

aku rasa bertuah gile dapat member yang baik baik. tapi tak tau la kalau belakang aku ada mengata? tapi aku rasa tak ada sebab aku percaya .

Broga hill :) 
awesome bak kata penghulu..HAHA . Broga Hill ni tempat berlakon cerita lagenda budak setan(LBS)  ala yang part farid kamil ambik gambar lisa. kan ada satu pokok je, lepas tu keliling dia lalang.. BEST SANGAT DENGAN VIEW tu.. semata mata nak tengok view kenalah memanjat ke mendaki? aku pun tak pasti. haha Tapi sumpah penat yang amat. Kesian kawan kawan kene tolong aku.. rasa mcm menyusahkan diaorang pulak.. hehe xpe kan =p Ni la gambar kami.. tak banyak sangat.. nak masukan lagi, tapi bella pun tak upload lagi.. 

:: sebelum naik ::
p/s : aku kat tepi tuuu..hehe

masa ni puncak keberape pun tak ingat.. sebab penat giler =.= 

:: Lepak dulu ::

:: finally sampai puncak ke 5 ::

:: ambik mood sebelum balik ::

:: Turun balik ::

THANKS KAWAN2 :)
PASTI MERINDUI KAMU SEMUA NANTI :(

Balik je broga, pergi rumah zizan(ramai2 lah makan kat rumah dia).. haha lepas tu balik rumah.. lepak dengan ekin baru mandi, then tido =.=
Aku bangun tidur je, ekin nak keluar dengan farid.. dating sakan la.. yela, kan da nak cuti semester . takpe sahabatku.. aku mengerti :) Lepas 2, aku pun keluar jalan jalan malam tu.. 

ha , motor aku bary je lepas settle. semuanya rm45.. HAHA melayang duit . xpelah.. nak buat macam mana kan?
that all for today. i really wish .............. :)

:: i wish ::

Monday, November 8, 2010

INFO :)

Posted by IKA ♥ at 4:02 AM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post

9 SEBAB KENAPA ALLAH TEMUKAN KITA DENGAN ORANG YANG SALAH :)

Memang sakit bila cinta yg kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yg bernama kekasih,apatah lagi kita dibuang begitu saja... tapi,itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang.

1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah 
supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur 
kita pada ketentuanNYA.
 2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah 
supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.
 3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.
4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah 
supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.
 5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah 
supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...
 6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah 
supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang
 berpeluang untuk mengalaminya.
 7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah
 supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.
 8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.
 9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah
 supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.
Wahai sahabat yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta,
 fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.

Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA..
PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA..

*copy paste from some friends in facebook

:: Melalui hari hari yang sepi ::

Posted by IKA ♥ at 3:55 AM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post
hari hari buat benda yang sama . Bangun pagi , mandi , makan , kadang2 belajar kadang2 tak!! HAHA YELA, MELALUI HARI HARI SINGLE BERSAMA KAWAN KAWAN . I LOVE my friends :) thanks coz stay with me.. thanks coz support me.. baik dari segi nasihat dan pelajaran . credit to ekin n didi.. banyak sgt membantu :) aku sayang kau tau smpai mati  =p hope we'll be friends forever.. sekarang ni aku masih dalam minggu final exam.. lol~ stress la jugak.. lagi lagi tadi paper eco.. perghhh susahh la weh.. aku dah study pun susah , tapi dah buat yang terbaik la.. cuma berserah pada takdir.. wink2.. Dan hari ni jugak aku da remove si dia dari friends.. sebab aku tak nak sakit. cukuplah selama ni penderitaan yang aku tanggung. cewaaahhh..
Aku tak ada buat salah, tapi aku tetap tak paham kenapa hubungan putus di tengah jalan. Alasan dia aku tak percaya? maybe, tapi secara logik dan secara matang itu bukanlah jawapan atau alasan yang baik untuk putus.. Betul x?? kan? urm, awak, saya masih lagi dalam proses untuk melupakan awak. masuk hari ini da 16 hari oh aku single.. haha boleh je hidup. sebenarnya sometimes sunyi la jugak, bila tengok kawan kawan ada couple..hehe Tapi, bile ada yang nak message dengan aku, aku malas pulak nak reply.. haha kesian.. tak tahu lah sebab aku tak de la hadap sangat dengan lelaki ni.. entah la weh, da malas la nk fikir.. Tapi kalau ada yang nak hahaha.. korgg pikir la sndri.. kan kan? :D kepada kawan kawan aku yang masih bercouple, aku doakan hubungan korang sume kekal ye :)

gud nyte everybody =.=

Thursday, October 28, 2010

kan.....

Posted by IKA ♥ at 9:34 PM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post
Although loneliness has always been a friend of mine 
I'm leaving my life in your hands 
People say I'm crazy and that I am blind 
Risking it all in a glance 
And how you got me blind is still a mystery 
I can't get you out of my head 
Don't care what is written in your history 
As long as you're here with me 

I don't care who you are 
Where you're from 
What you did 
As long as you love me 
Who you are 
Where you're from 
Don't care what you did 
As long as you love me 

Every little thing that you have said and done 
Feels like it's deep within me 
Doesn't really matter if you're on the run 
It seems like we're meant to be 

I've tried to hide it so that no one knows 
But I guess it shows 
When you look into my eyes 
What you did and where you are comin' from 
I don't care, as long as you love me, baby. 

Who you are 
Where you're from 
Don't care what you did 
As long as you love me 

imissedyou

Monday, May 24, 2010

KU ADA PEMINAT! :)

Posted by IKA ♥ at 9:26 PM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post
AHAHAHA...

poyoss gilew statement aku ek :)

ni yg ku janjikan.. time last day kat kenny kan ad owg philipine nk ambik pic kgn ku..

ini dia :
his name Eman Benitez

cute kan???
that all for today :))

Saturday, May 22, 2010

SADNESS :(

Posted by IKA ♥ at 10:42 PM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post
APAKAH????

today is my last day at kenny rogers.. =.='
aku xtaw la, kptsn ku wat ni tol ke x..
sbnya ku nk brhenti sbb nk smbung ambil lesen..
huhu.. i want to say thanks to
immi, cz she teach me a lot to be a waitress..heee :D
thx to en anuar n en amer n kak ana cz bg sy xperiance keje kat sane..
thx to KONAH(daus) !! ahahahaha sbb ko wat aku jadi gilew..!!! i'm gonna mish to fight2 with u!! ahahahah :))
thx to bieb( sangat sempoi,slumber) , wan, Fit, Cynna ,AP krn sudi memberi senyuman kpd ku..hahaha harap2 korgg ikhlas la ek..hihi
thx to Timah( namie) cz bg aku gelaran sood.. bongek tw ark.. bile ku bukak inbox mct ku akan terbc  hi sood, wtpe 2?? arghh!!! apakah ku merepek??ahahaha
thx pd abg2 sekalian..ahahahaha uzair, azroy, chef, farid, en isni, yg sorg lagi tuh x igt nm lak..hihi cowe :))
Thx to Lut :)) cz wlupn ko badmood tetap senyum kat aku.. :))

p/s : to fara n ain : korgg keje lah leklok ye..juz go on :) i'll support u..hiihhii

lastly , THX to sume cz ad yg menceriakan hidup saya serta caring :))

hrp2 korgg sume ikhlas miklas ye..hihi
saya doakan korgg sume diberkati allah n berjy lam hidup :)

REMEMBER : FORGOT ME NOT!! I'll kill u (peh kejam seyh aku)
hihihi <3 <3 <3


cop2.. thx to eman benitez(philippines) dy adalah customer KR, yg add aku..hihi dy nk tag pic aku kat fb..t da ad i'll upload to my youth dairy k..hihi :)

tapi..............................


nth la derr.. aku xtw knp hr aku hr ni..
serba xkena..
aku xphm lah dgn diri aku nih..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
apakah?????
setelah sekian lama ku happy, tp hr ni rasa mcm .............
i want to cry..xtahan............ :( :( :( :( :( :(


sob sob sob sob . . . . . . . . . .


saya terasa nak berlari berlari dan berlari tapi tak tahu arah tujuan :(


bye bye saturday =.='

menunggu !

Posted by IKA ♥ at 12:19 AM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post
haish.. tunggu ape ku nih?? hahaha
hr ni kan ku rasa cm... ntah la.......
apekah???? hahahahahaha

sangat sewel... da jangkit dak2 kR lah ni..hahaha

ha br teigt..saya nk wat MUVIEE REVIEW !

 TD g tgk mvie ngn fara.. cite

" letter of juliet "

sumpah besh!!! romantik sampai aku nages2... teroVer acting,
smpi owg jg wyg tu gelakkan aku..

sangat maluu :P HIHIHI..

cerita nya mengisahkan tentang setiausaha juliet membalas segala surat luahan perasaan 
wanita yg kecewa(bg nsihat)
salah sorg adlah sophea.. dy terjumpa surat lama yg da lbh 50thn. 
seseorg yg kecewa dgn CINTA!
akhirnya, charli menemui cinta sejati nya.. da lbh 50thn da..romantik gilerrr..
lps 2 sophea putus tunang ngn fiancee sbb balak dy tuh bz bz bz dan bz! hihi 
last2 dy ngn charlie :)) romantik gilewww...
lastly, slpas mereka kissing2, charlie ckp kat sophea

I Really, Deeply , Truely Love u!!

hah cairr siyak! hihi :)

sangat romantik !!!!!!!!

korg pi tgk ye :))

Thursday, May 20, 2010

MY MASALAH PROBLEM !

Posted by IKA ♥ at 12:51 AM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post
HAIyaaaa.....

manyak penat lah..

Sume KR nye sapal..hihi

sebenarnya..masalah problem ku..

enta..hahahah gilew ek aku nih??hahahaha

MY NEW JOB

Posted by IKA ♥ at 12:30 AM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post
Hello :)(:
KENNY ROGERS, CS..

peh..mmg xpenat time keje..

sblm nih xpenah aku keje jd waitress.. bapak penat glew..

ha nk tgk pic x??hihi
                                                    ni sblm nk masuk keje..
tp nk tw xpe jd lps abs keje???jeng jeng jeng..hahaha

                                                   gangster tak aku...hahaha


pe..ad ku kesa.. jln cs tak pki kasut..cm ELYANA gitu..ahahahah :)

Wednesday, May 19, 2010

happy birthday

Posted by IKA ♥ at 11:31 PM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post

HI HI HI..

17/05
heeee... HEPI BUFDAY TO

FAEZYI B HASIM...

I GOT PRESENT 4 U..BUT Take time..hihi

mybe i'll pass the present to ikin..

sumtimes i miss u... :(

Saturday, January 30, 2010

Posted by IKA ♥ at 3:47 PM
pilih la pilih la 
1 comments Links to this post

Madah Cinta

Sesungguhnya percintaan itu amat mudah, namun pengertian cinta itu amat dalam maknanya

Allah swt memberikan kita 2 kaki untuk berjalan, 2 tangan untuk memegang, 2 telinga untuk melihat. Tetapi mengapa Allah swt hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita? Karena Allah telah memberikan sekeping hati lagi pada seseorang untuk kita cintai.Itulah namanya cinta

Jika kita mencintai seseorang, kita akan senantiasa mendoakannya walaupun orang yang kita cintai tidak berada disisi kita.

Cinta bukan mengajar kita lemah, tetapi membangkitkan kekuatan, Cinta bukan mengajar kita menghinakan diri, tetapi menghembuskan kegagahan, Cinta bukan melemahkan semangat, tetapi membangkitkan semangat

Cintailah seseorang atas dasar siapa dia sekarang bukan siapa dia sebelumnya.

Masa depan yang akan menuntun kita untuk mendapatkan hati yang tulus serta cinta yang abadi.

Siapapun pandai menghayati cinta, tapi tiada siapa yang menilai cinta karena cinta bukan objek yang boleh dilihat oleh mata kasar, Sebaliknya cinta hanya dapat dilihat melalui hati dan perasaan.

Cinta yang terwujud dalam sebuah perbuatan agung : Memaafkan.

Yang dapat mempertahankan kekuatan cinta yaitu Kepercayaan dan Kejujuran kepada seseorang yang kita cintai..

Jangan lah sesekali berubah hati..

 

A LITTLE LOVE Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei