Wednesday, February 16, 2011

Happy Birthday Ibu !

Posted by IKA ♥ at 12:04 PM
pilih la pilih la 
hi peeps,
14 FEB bitthday ibu saya ! saya hanya dapat membuat panggilan je... saya nyanyikan kat kat ibu 


saya : Happy birthday to you
         Happy birthday to you
         Happy birthday IBU
         Happy birthday to you
        "selamat hari lahir" . Semoga panjang umur !! jangan suke marah marah ye... hehe
ibu   : Terima kasih... ingat tak ingat tadi.... kalau tak degil tak marah lah....hehe
saya : Baiklah, xdegil..haha Ayah beli cake tak ibu?! Ayah bg hadiah ape?? HAAAA
Ibu   : Ibu cakap tak yah beli cake, akak dengan nabila takde kat rumah, nanti semua da ada baru beli ok.. 
          beli yang besar punya! hehe macam dapat la kan... Ayah kau ni kelakar lah...ingat tak hari tu ibu 
          cakap  cabinet tak jadi buat, rupenya ayah main main je, konon konon nak buat suprise lah..
          menjadi la suprise ayah kamu tu..hehe Lawaaaaa tau!! 
saya : wahhh so sweet... haha (smbil gelakk kan ibu giler2) hahahahhahahaaha eleh paip sink 2 betulkan 
         air slow  lah susah nak basuh pinggan !!! (aku complain) haha ok nanti akak balik kite beli cake 
         besarr  punya.... haha tapi kena tanyer banker lah kan...
ibu  : Tadi pagi nabila call, dia macam nak nangis cakap nk keluar tapi dia xberani nak cakap... 
         lepas tu dia tanya akak da beli kan jam belum ???
saya  : Ala, sedihnye bunyi.. akak lum belikan lagi lah...kite share nk x ibu? ala akak xde duit banyak lah..
          (dlm   ati aku sedih, nk nages da ni) sob sob :( -cian adik aku tunggu jam-
ibu   : Nanti lah, tu lah sape suh janji kat dia macam macam.. ibu tau akak beli nanti kan da janji.. 
          tak baik wat   adik macam tu...
saya  : baiklah ibu...ha oklah, nanti apa apa akak call.. ibu tu jaga diri baik baik duk rumah tu... kim salam ayah..cakap kat arif jangan nakal nakal !!! ok assalamualaikum... bubye (gedik2 sikit) HAHA
Ibu   : Ngade2! nympah lah..haha ok nanti ibu pesan.. kamu tu jaga diri leklok ! jgn buat benda
         xsenonoh... solat jangan tinggal....belajar betul betul... w'slm...


Tu lah.... hehe Rindu lah kat family !!! Kesian kat adik adik aku.. nabilah dia masih tak dapat sesuaikan diri dengan sekolah baru.. adik aku yang sorang ni manje banyak tahu!! aku manje sikit je..hehe Akak tau adik boleh ok? kesian kat ayah da banyak abis duit... lagipun kau tu pandai sikit dpd akak, ayah mesti sayang kau lebih...jangan jadi macam akak ni.. kalau nak jadi pun ikot yang baik baik je... seorang hero dalam family aku ialah seorang ni je adik lelaki! Arif.. hero ke? ceh gembeng, penakot..haha dia ni kesian jugak, xde kawan kat rumah tu.. sunyi dia cakap.. yela, dia sorang je laki kan... sebab tu kawan2 dia selalu datang rumah main game same.. sorry lah Akak busy tak dapat balik bulan ni :( minggu ni akak ada test, minggu dpn pun ada....(rs sebak ) sob sob 


0 comments:

Post a Comment

 

A LITTLE LOVE Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei