Thursday, March 24, 2011

faezyi

Posted by IKA ♥ at 4:40 PM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post
Nak Awak ;( sorry dear......

Wednesday, March 23, 2011

Be Patient girL :)

Posted by IKA ♥ at 6:21 PM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post
hi peeps,
Ni nak marah ke nak kene continue sabar?? marah ke sabar? sabar ke marah ? Tapi kalau orang da kurang ajar! tak geti nk respect kite ape nk buat? Kan da besar matured la sikit....cakap main lepas je tanpa pedulikan hati dan perasaan!!! Fine!! oh sabarrrrrr pleasee..... nasib baik sayang.. tapi......kalau asyik kite je kaum wanita yang kene bersabar macam mane tu? SORRY? AYAT SORRY?? TAK payah cakap la kan...Satu je saya nak cakap, saya memang boleh sabar, tapi jasad je nampak tabah, hati pedih sangat.. tak kuat sebenarnya :(


please :(


really need you

Monday, March 7, 2011

TERMINATED MAXIS BROADBAND

Posted by IKA ♥ at 9:19 PM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post
HI peeps,
now i'll rarely online bcs i already terminate my maxis broadband..useless...HAHA...  i think i want to use celcom broadband, although maxis is better but it on certain places.... I had no idea, i need to leave you maxis!! But i'll never leave you FAEZYI HASIM bcs I LOVE YOU ! :p

English - I love you.
Arabic - abek
Polish - Ja Kocham Ciebie
French - Je T'aime
Hindu - Hum Tumhe Pyar Karte Hae
.........…......Czech - Miluji Te
Slovakian - Lu'Bim Ta
Italian - Ti Amo
Ukrainian - Ya Tebe Kahayu
German - Ish Libe Dish (ich liebe dich)
Chinese - Wo Ai Ni
Greek - S'agapo
Hawaian - Aloha Wau Ia Oi
Lithuianian - Tav Myliu
Korean - Sa Rang Hae Yo
malaysia-saya sayang awak
Japanese - Ai Shi Te Ru
Romanian - Te iubesc
Bosnian - Volim Te
Albanian - Te Dua
Filipino - Mahal Kita
Spanish - Te Amo
dutch - ik hou van jou
I Can Say I Love You In 22 Different Languages!

Wednesday, March 2, 2011

INFO :)

Posted by IKA ♥ at 7:52 PM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post
Hi peeps,
Nak share sumtink lah :)

Abul Laits mengatakan, “ Jauhilah minum arak, kerana di dalamnya mempunyai 10 perkara yang tercela:

1- Apabila seseorang itu minum arak maka kedudukannya seperti orang gila, akhirnya di menjadi bahan ketawa kanak-kanak. Dan tercela ia bagi orang yang berakal.
2- Arak itu boleh menyebabkan hilang dan menyebabkan musnahnya wang ringgit.
3- Minum arak boleh menyebabkan timbulnya permusuhan antara sahabat.
4- Minum arak akan menghalangi seseorang itu ingat atau berzikir kepada Allah S.W.T. dan akan menghalangi dia dari mengerjakan solat.
5- Minum arak akan mendorong perbuatan zina. Sebab seseorang yang minum arak mungkin dengan mudah menceraikan isterinya tanpa dia sedari.
6- Minum arak adalah anak kunci segala perbuatan jahat, orang yang minum arak mudah sekali melakukan perbuatan terkutuk.
7- Minum arak boleh menyakiti keluarganya dan teman-temannyan kerana mengiringi ketempat fasik.
8- Orang yang minum arak wajib dihad, di hukum dengan 80 sebatan, kalau ia tidak dipukul di dunia dia akan di pukul di akhirat dengan cemeti api neraka di hadapan orang ramai dan disaksikan oleh bapa dan teman-temannya.
9- Minum arak itu menyebabkan pintu langit ditutup baginya, kerana semua amal baiknya dan doa-doanya tidak diterima selama 40 hari.
10- Minum arak itu menyebabkan dikhuatiri dicabut imannya.

Kesemua akibat ini adalah di dunia sebelum dia mati setelah itu dia akan menghadapi pula siksa akhirat nanti.

Dari Abu Umamah dari Nabi S.A.W bersabda, " Tiga jenis orang yang tidak akan masuk syurga :
1.   Peminum Arak
2.   Orang yang memutuskan tali silaturrahim
3.   Orang yang mempercayai ahli sihir.
Barangsiapa yang meninggal dunia sebagai peminum arak, maka dia akan diberi minum oleh Allah S.W.T dari air Sungai Ghutha, iaitu sebuah sungai yang mengalir dari faraj kemaluan wanita pelacur.  Sungai itu yang menyebabkan bertambah deritanya penghuni neraka kerana baunya yang cukup busuk."

Siti Aisah R.A. berkata, Rasulullah telah bersabda:
“Orang yang minum arak, maka janganlah kamu kahwini. Kalau sakit janganlah kamu ziarahi dan bila mati janganlah engkau solati. Demi Allah yang mengutus saya sebagai nabi dengan membawa agama yang benar, tidak akan mahu minum arak kecuali orang-orang yang terkutuk, baik diterangkan di dalam kitab Taurat, Injil, zabur dan Furqan.


Barang siapa yang memberi makan kepadanya meskipun sesuap sahaja, maka Allah S.W.T. akan membelitkan ular dan kala jengking pada badannya. Barang siapa yang melaksanakan keperluannya, maka bererti dia menghancurkan agama Islam. Barang siapa meminjamkan wang ringgit kepadanya bererti dia membantu membunuh seorang mukmin. Dan barangsiapa mempergauli dia, maka akan dihalau oleh Allah dalam keadaan buta tanpa ada hujjah baginya.”

Wallahua’lam..

Panglima7
Jauhilah meminum arak...walaupun ingin mencuba rasanya walaupun sedikit tanpa mabuk.  Kerana dengan meminum arak...ia telah memohon Allah menyiksanya di akhirat kelak. Bertaubatlah pada sesiapa yang telah meminum arak.  Sesungguhnya Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang.

Tuesday, March 1, 2011

Happy!

Posted by IKA ♥ at 5:00 PM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post
Hi peeps,
Saya makin malas nak update! HAHA Tapi nak jugak!! Tapi kan tengok header 2? haa ni time form 3! saje je nk guna :P HAHA Sekarang rasa aman oh, test 1 sume dah settle.. tapi tinggal assigment je berlambak.. 1 hape tak buat lagi macam mane ni!!! HAHA saya sangat seronok sejak menjak ni... heee :D Malam ni ada ngedate dengan ekin dan dd... Malam ni nak makan western almaklum Duit pnjaman da masuk... jgn jelesss...GTG... daaaa~ :P

p/s I LOVE YOU FAEZYI HASIM! Sayang kite sampi bila bila okeh! pinky promise..wink2 :)

 

A LITTLE LOVE Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei