Tuesday, January 25, 2011

CERITERA CERITA ! HAHA

Posted by IKA ♥ at 7:35 PM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post
hi peeps,
HAHAHA AKU MENCI POLIS! TAPI aku suka bila buah hati saya sebut " game on... 10 seconds ......bla bla bla...." ape nth lagi aku tak dapat tangkap..hehe ayat tu dia cakap bila ada game paintball kat tempat dia kerja.. haha ok sambung cerita pasal polis . Hari ni aku hampir hampir kene saman... sebenarnya memang lah salah aku.. tak sedar diri..haha aku punye lesen motor L je tapi aku tampal sticker P. haha naseb baik tak kena saman, tapi kene keluar duit jugak lah kan =.=' aku bagi je polis tu rm10..haha then dia cakap tak cukup! Dia suruh belanja makan kat " ice room" kat section 9,Bangi! OMGGGGGGGG........... Polis tu ngade gatal oh.. aku malas nak ceritakan lebih lanjut sebab boleh memalukan orang lain dan diri aku sendiri. sobsobsob~sedihh tau~~ :( BTW, aku tak sabar nak balik JOHOR BAHRU ! haha skema kan sebut penuh :P Tapi, balik ni macam tak boleh nak enjoy sangat je.. sebab naik cuti je ada TEST 1 subject MGT dgn INS,yang aku tau la, tu belum masuk yang lain..Oleh itu, saya nak khabarkan disini, saya tak berkesempatan untuk update blog kerana busy busy busy busy sangat sangat sangat sangat !!! haha :P


busy aku macam ni ha ! haha


macam ni jugak !

ini semua umpama je :P ok lah, aku busu tak cukup time ni you know! haha bye bye peeps~ 
i love you my muchuk ! :P

Saturday, January 22, 2011

BANYAK SANGAT NAK CERITA SANGAT BANYAK ! HAHA

Posted by IKA ♥ at 7:08 PM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post
HI peeps,
heeeee... tak banyak mana pon...selalu ada story tapi malas nak type lagipun lately ni busy banyak sikit..haha nak tahu busy ape? busy tidor lah...haha :D HAHA alkisah, sedih, sebab tak jadi date dengan tiea hari tu.. tetiba dia ada hal, dan aku lak kureng sihat =.=  i love my friends..haha tetiba tak? :P Alahai, ape mood aku sekarang ni sedang merindui someone :) arghhhhhh aku nak jerit!!!! haha macam nak mati rasa !! eeeeeeee!!!!!!!! haha apelah aku ni.. by the way wednesday-saturday is the best memories. i love you more lah sayang..! ha korang dah tengok tak cerita khurafat? "perjanjian antara syaitan"! HAHA TAK SERAM PON!!*kata lawan* awesome bebeh.. boleh tengok, 2 thumb up la babe.. cerita dia macam ni.aku pendekkan lah .. alkisah Kisah haha bermula dengan Johan, seorang pemuda yang bekerja sebagai Pembantu Hospital. Sudah berkahwin dan mempunyai seorang isteri bernama Aishah. Pasangan ini diawal perkahwinan hidup aman dan bahagia namun tanpa disangka trauma melanda dipertangahan jalan. Mereka sering diganggu oleh lembaga aneh. Bermacam-macam usaha telah dilakukan namun gangguan itu tetap berterusan. Ini amat menakutkan mereka lebih-lebih lagi Johan. Kehadiran seorang perempuan tua misteri … ditambah dengan munculnya bekas teman wanita Johan bernama Anna yang bersiakp pelik dan menakutkan menambahkan lagi episod trauma pasangan ini…
Anna sentiasa menganggu Johan walaupun ketika Johan bersama Aishah. Ini menyebabkan Johan bertambah runsing. Tidak lama selepas itu Anna ditemui mati bunuh diri dengan mayatnya tergantung. Kematian Anna adalah kemuncaknya perkara-perkara aneh yang berlaku dalam hidup Johan. Bayangan Anna mula menganggu Johan mahupun Aishah. Hidup Johan semakin tertekan. Setelah diasak pelbagai kejadian aneh akhirnya barulah terungkap segala misteri. Johan akhirnya akur dengan kesilapan silamnya… perbuatan Khurafat yang diamalkan kini menuntut haknya dan Johan terpaksa membayarnya dengan harga yang amat tinggi. johan ni mennggal dunia.. kesian isteri dia.. pengajaran nya, janganlah kita menyekutukan allah ye kawan kawan :P 
ha,part yang cannot go dalam cite ni time johan nk tunaikan hajat mak anna supaya bawak balik mayat ke rumah.. tetiba diorang excident, johan boleh plak agkat dukung mayat tu berlari kt hutan, dah tu siap mayat tu jatuh tergolek!! oh risau aku tengok cite tu..haha lagi satu, kebiasaannya cerita hantu yang malaysia buat jangan pandang belakang means "hantu datang dari arah belakang" tapi dalam muvie ni hantu dia muncul bila pandang kiri pandang kanan papp hantu kat atas..opocot terkejut! haha paling best sebab tengok bersama dengan my gula gula hati(my sweetheart) :P hehe dear semakin hari semakin sayang lah kat kamu~hari ni on on je fb ada notification Pijot Dylan tagged you in a post. ! haha dia tag Nur Atikah Kamarudin.....love you more lah.....! haha :P tu video lagu L-O-V-E by Nat King Cole . ni lyric dia !
L-O-V-E (Nat King Cole)
L is for the way you look at me
O is for the only one I see
V is very, very extraordinary
E is even more than anyone that you can adore
Love is all that I can give to you
Love is more than just a game for two
Two in love can make it
Take my heart and please don't break it
Love was made for me and you
L is for the way you look at me
O is for the only one I see
V is very, very extraordinary
E is even more than anyone that you can adore
Love is all that I can give to you
Love is more than just a game for two
Two in love can make it
Take my heart and please don't break it
Love was made for me and you
Love was made for me and you
Love was made for me and you
so sweet :P love you faezyi hasim!

Saturday, January 15, 2011

SAKIT Hati !

Posted by IKA ♥ at 5:00 PM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post
OK ! DAH 3 HARI MAKAN HATI ! INGAT AKU NI TAKDE HATI DAN PERASAAN PE !!! TANYE JE KOT BUKAN TUDUH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! EEEEEEEEEEEEE geram geram geram geram !!! sedih tau awak sejak menjak selalu buat macam ni :(

mood : crying on 12am above :(

Taking a trip down memory lane 
Things have changed One thing remains 
That they will always have each other 
And even though those days have gone 
They know here is where they belong 
There's some kinda magic in the air 
Feel the warmth 
That only summer breezes can bring 
Sweet little notes of spring begin 
Nothing to fear 
Taking one step at a time 
Walking hand in hand 
1 2 3 4 
Cheek to cheek 
And they're learning How to do that dance 
Let this love be forever more they say 
I wish for this, to be true for you and me 
Holding her close he leading the way 
Out at the park Enjoying the Day 
And you can tell they'll be okay 
Feel the warmth 
That only summer breezes can bring 
Sweet little notes of spring begin 
Nothing to fear - YOU AND ME BY OLIVIA ONG

Friday, January 14, 2011

sadness and HAPPINESS :P

Posted by IKA ♥ at 7:25 PM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post
Hi peeps,
YES !! memang saya tak suka kalau saya call awak tak angkat !! saya tak suka kalau awak terus letak call saya macam tu je !! sampai hati tau awak buat macam ni.. sedih tahu !! haha , hari yang ke 13 baru jadi perkara macam ni, hope lepas ni tak berulang lagi :) saat ni pulak rasa tak sedap badan...Rasa tengah mengalami proses nak demam =.= benci lah~ tapi apa apa pun kita kena bersyukur. Bila kita dapat sesuatu penyakit tu maksudnya, ALLAH s.w.t sayangkan kita. Oleh itu, sekarang ni saya di uji..(bedasarkan ilmu agama sikit2 yang ada dalam dada nih ) heee :D Dan saat ni jugak lah rasa macam nak makan 'a slice of cake'


NAK CAKE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

haishh KEMPUNAN gak aku...hehe ^^  tak pe, esok nak ngedate dengan TIEA IBRAHIM . Nak pergi ke Berjaya Time Square (TS) . Plan nak manjakan diri dengan manicure and pedicure and massages sikit sikit . Haha  


MOOD : EXCITED !! :D


Wednesday, January 12, 2011

LELAKI BOLEH KAWIN 4 TAPI KENAPA LELAKI TAK BOLEH COUPLE 4 !

Posted by IKA ♥ at 7:49 PM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post
HI peeps,
OK kenapa LELAKI ? bukan WANITA ? haha sebab wanita mana boleh ! BERDOSA oh !! haha Ok lah, straight to the point okeh, kalau ikot jejak nabi kita, rasulullah s.a.w lelaki diharuskan kawin 4 kalau mampu. Tapi, pada kami bertiga la kan, kami tak setuju kalau bakal2 suami kami nak berpoligami !! haha macam awal sangat ke cakap pasal ni ? heee :D Ni just apa yang terlintas di fikiran ye.. Sebab sebab bakal laki kami tak boleh kawin lebih :

  1. Tak semua lelaki mampu !! Nak bagi duit kat kita lagi, bini baru lagi !! huh
  2. Wanita zaman sekarang ni kadang kadang tamak ! tak bertolak ansur !! Dah tahu laki da kawin jangan lah nak rampas !!! nanti dia je nak lebih daripada kita. Contoh la, 2 hari rumah kita, 5 hari rumah dia. Tak ke macam HELL !! Kita da bagi dia nak lebih lebih. Emosi kan kami :P Tapi, lelaki pun kadang kadang yang gatal, pokok pangkalnya kena percaya antara satu sama lain ..
  3. Nanti kena cerai !! lelaki cakap je lebih nanti, hujung hujung kelaut !! memang lah cakap sayang, tapi kalau bakal madu kita da guna guna bomoh bomoh kan ha macam mana? rasa sayang tu mesti dah tak ada . nanti kami jugak yang sedih :(
  4. Kerana kami sempurna (insyaallah) -amin-
  5. Kerana tak nak anak anak sedih, kehausan kasih sayang seorang ayah ! ceewaahh :P
ok Dah pasal KAWIN, NOW we proceed with LELAKI TAK BOLEH COUPLE 4 !!!! KENAPA ? KAWIN BOLEH 4 TAPI COUPLE TAK BOLEH ?? SEBAB sebab adalah seperti berikut :
  1. SEBAB nanti boleh ada HIV !! zaman sekarang bukan macam dulu kala, Dulu kaum kaum hawa dan adam masing masing menjaga batas pergaulan, tapi zaman sekarang? sendiri boleh pikir kan? Kalau lah bagi boyfiee couple lebih kan bahaya.. betul tak ?
  2. SEBAB tak ada jaminan kalau hubungan terputus !! Tak de dapat apa apa nafkah, yelah, tak ada ikatan yang sah.. Ini adalah demi keadilan .
  3. SEBAB nanti tak mampu !! mana nak belanje sini sane, kan kan ?
  4. SEBAB tak rela dikongsi~  :(
Perbincangan yang di utarakan oleh aku ni berlaku masa nak tunggu class pukul 2.. ni pandangan aku, dd dan ekin... Sebab tetiba aku terfikir... Lagipun ni hanya lah pandangan kami,kalau ada salah ke, sorry sebab setiap orang berhak mengemukakan pendapat.. :) Kami harap kami tetap setia kepada pasangan kami dan berharap mereka pun sama...


EKIN, DD AND ME

FUN-FUN-FUN

Posted by IKA ♥ at 5:14 PM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post
Hi peeps :)
Hari ni nak cerita pasal hari ni lah..hehe Tadi pagi rasa nye terbangun lewat dari biasa, tapi sampai kat kolej tak la lambat.. First sekali class MGT300.. hari ni ada quiz 1 yang masuk chap 1 & 2.. malam tadi ada la bukak buku sikit..so far boleh jawab tapi ade gak tanye2 orang..hehe :P shhhhh~ Pagi2 lagi, sahabat ku da buat hal.. sakit perut!! haha aku pun terpaksa rela(ceewaaah) temankan dia pergi toilet, ekin pulak pergi cop tempat kita orang dalam class tu.. lepas dd da sudah, kita orang pun masuk class dan terus jawab quiz... time jawab quiz tu, perut dd meragam lagi..haisshhh T_T da dia lambat hantar kertas jawapan.. yang tak boleh bla tu, lepas je hantar dia suh aku teman lagi pergi toilet..haha aku pun merelakan diri sebab macam bosan je dalam class tu, at least keluar boleh placing kan diri.. hahahaha tapi kawan aku ni pulak lame bangat.. lebih 10min ada lah jugak..hehe lepas tu masuk class rilek2 je, lecture terangkan individual assigment pasal IT lebih kurang lah.. class pun abis awal dari biase . ni la yang paling best.. lepas tu pergi cafe untuk makan.. aku nak beli nugget tapi aku tengok bihun aku tergoda!! haha tukar pilihan makanan.. time tengah makan, kiteorang ternampak NURMAS ADIBA dengan USTAZ NOH duduk semeja!! haha saje je nak buat gossip nanti.. padahal dia orang tengah kira buku insurance kite orang.. saje je kacau nak buat fun dalam class...hehe lepas makan terus masuk class LAW, tp lect belum masuk lagi, sebab kiteorang masuk awal.. apa lagi dalam kebosanan aku, dd dengan ekin kacau orang lah.. yang selalu kene anas. Kita orang akan kacau orang tu sampai dia rimas..haha Bile mas masuk je dengan ustaz aku pun cakap 'sweetnye korangg' hehe ustaz da bising2 haha tapi mas tak layan sangat gurauan aku..hampeh eh kau mas!! hehe :P aku macam da ada minat dengan subject LAW ni, harap2 minat ni sampai abis sem..amin~ Lepas abis class kul 12.30, next class pukul 2.. aku,ekin dan dd pergi lobi akademik untuk register club.. kami pilih investment club, aku ajak coz ada senior invite aku.. saje je try..then kami register untuk kelab PRS!! haha Lepas tu nak naik class lepak dalam class je, singgah beli keropok 3 paket RM5 hehe.. makan makan la dalam class, then sayang kite call, tanye buat ape..hehe suka2 :P Mula mula, ada kita 3 orang je dalam class tu, lepas tu anas and the gang pulak masuk. kami pun cari la pasal sikit2 je la. haha penat lah, asik kacau orang je..Aku tak abis abis kene bahan askar dengan dia orang!! naseb baik dd ngn ekin backup..hehe sayangg korangg!! da tu, belajar insurance aku pun tak paham apa yang sir cube sampaikan.. maaf sir !! hehe class ni pun abis awal, sebab sir ada hal ape ntah... apa lagi balik laaaaaa~~

Wednesday, January 5, 2011

SAPE KATE TAK RINDU ??

Posted by IKA ♥ at 8:18 PM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post
Saye rindu awak sangat sangat :( 

Hari hari rindu awak.. macam mane ni ??

I LOVE YOU LAH :)


saye harap awk pun rindu kat saye  DAN 


awak pun cakap I LOVE YOU LAH :) hehe :P


saye harap awk sincere dengan saye, sebab saye x perfect ! 


CAKK !! hehe :P



Monday, January 3, 2011

♥ 2011 ♥

Posted by IKA ♥ at 9:39 PM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post
♥HARIni class da start


malam tadi aku telah set alarm pukul7am ye kawan-kawan.. kesudahannya HAHAHAHAHAHA pukul9am br bangun =p
dengan ekin skali, so kami decide pergi class pkul11..ok sambung tidur! Tapi sebelum tu, da plan kejut faezyi♥ tp da kejut lambat..hehe sorry dear ! ♥ ok lepas call sambung tidur...eh bangun bangun da pukul 11am..alamakk terlepas class seh..hujung hujung hari ini tak payah ke class, ala hari first..lek lu..kan kan..hehe lepas tu, pergi warta, aku nak bayar bil Maxis Broadband...dah balik tu, boring gilaa.. ekin rasa nk pergi jogging, then ajak lah haji anas..hehe :P sorry nas :) sekali anas semangat siot, siap pakai kasut dengan stokin..kiteorang pakai sliper je..hahaha last2 anas jog sorang2 :P lepas tu aku pun bersiar2 dengan ekin kat tasik cempaka 2.. alahai makin kotor tasik tu..
then balik.. tulah activities aku hari ni.. da balik just on call dengan buah hati..hehe :P DEAR, saya selalu terbayang..kalaulah bahagia tu milik kita, akan saya pelihara dan menjaganya sebaik mungkin agar 'peristiwa' yang sama takkan berulang lagi ! I LOVE YOU SAYANG !
please don't leave me............ Entahlah, sometimes aku rasa macam aku ni nothing, aku takut akan hampakan dia,aku rasa aku xperfect....Ya Allah mungkin aku takut kehilangan dia kot.. Ya Allah, kuatkan lah hati ini , jangan lah ada prasangka buruk. Amin. 


Manisnya pertemuan Pahitnya perpisahan Indahnya percintaan heeeEE :D



Sunday, January 2, 2011

A Little 2011

Posted by IKA ♥ at 4:42 PM
pilih la pilih la 
0 comments Links to this post
I LOVE YOU FAEZYI HASIM :P
.:: 01012011 ::.

Greatness as you
Smallest as me
You show me what is deep as sea

A little love, little kiss
A litlle hug, little gift
All of little something these are our memories

You make me cry,
Make me smile,
Make me feel that love is true...
You always stand by my side,
I don't want to say goodbye.

You make me cry,
Make me smile,
Make me feel the joy of love.
Oh! Kissing you...
Thank you for all the love you always give to me,
Oh! I love you...

Yes I do, I always do...

To be with you... Oh! I love you...

Oh Kekanda
Jangan iri hati, Dinda naik pangkat lagi
Oh Adinda
Kanda mana dengki, malah Kanda support bini

Jadi Dinda mahu mengambil masa
Tapi Kanda mahu segera
Dinda ingin berjaya dalam kerjaya
Tapi Kanda mahu cahaya mata


Dinda belum bersedia
Kanda dah beria ria
Jadi yang mana satu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka
Oh Adinda, tolong jangan lekas curiga, lekas cemburu buta
Oh Kekanda, Dinda perlu berhati-hati, tak rela dikongsi
Kanda kerja overtime, terlebih masa
Itu yang Dinda harus berwaspada
Ini semua demi masa depan keluarga
Dengan Dinda atau sebaliknya
Kanda kerja malam
Dinda kerja siang
Jadi bila nak bertemu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka
Oh adiwira, dewataku, mari ikut cara Dinda
Oh Tun Teja, intan permata, mari ikut cara Kanda
Oh bagaimana? Bagaimana kita nak selesaikannya?
Apa keputusannya?
Oh Kekanda mari nyawa, kita cuba komunikasi
Oh Adinda mari sayang, kita cuba toleransi
Walau kita janji sehidup semati, kita berlainan
Kanda polar kutub utara
Dinda kutub selatan
Komunikasi, sikap toleransi, itu yang kita perlu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka
Walau kita sering dengan cara masing-masing
Kanda yang Perdana
Dinda yang Utama
Kanda segalanya
Dindalah nyawa
Kita tetap bahagia bila bersama sama
Bahagia bersama
Bersama selamanya
Bahagia selama-lamanya
happily forever after :P -hoping-
 

A LITTLE LOVE Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei