Wednesday, January 12, 2011

LELAKI BOLEH KAWIN 4 TAPI KENAPA LELAKI TAK BOLEH COUPLE 4 !

Posted by IKA ♥ at 7:49 PM
pilih la pilih la 
HI peeps,
OK kenapa LELAKI ? bukan WANITA ? haha sebab wanita mana boleh ! BERDOSA oh !! haha Ok lah, straight to the point okeh, kalau ikot jejak nabi kita, rasulullah s.a.w lelaki diharuskan kawin 4 kalau mampu. Tapi, pada kami bertiga la kan, kami tak setuju kalau bakal2 suami kami nak berpoligami !! haha macam awal sangat ke cakap pasal ni ? heee :D Ni just apa yang terlintas di fikiran ye.. Sebab sebab bakal laki kami tak boleh kawin lebih :

  1. Tak semua lelaki mampu !! Nak bagi duit kat kita lagi, bini baru lagi !! huh
  2. Wanita zaman sekarang ni kadang kadang tamak ! tak bertolak ansur !! Dah tahu laki da kawin jangan lah nak rampas !!! nanti dia je nak lebih daripada kita. Contoh la, 2 hari rumah kita, 5 hari rumah dia. Tak ke macam HELL !! Kita da bagi dia nak lebih lebih. Emosi kan kami :P Tapi, lelaki pun kadang kadang yang gatal, pokok pangkalnya kena percaya antara satu sama lain ..
  3. Nanti kena cerai !! lelaki cakap je lebih nanti, hujung hujung kelaut !! memang lah cakap sayang, tapi kalau bakal madu kita da guna guna bomoh bomoh kan ha macam mana? rasa sayang tu mesti dah tak ada . nanti kami jugak yang sedih :(
  4. Kerana kami sempurna (insyaallah) -amin-
  5. Kerana tak nak anak anak sedih, kehausan kasih sayang seorang ayah ! ceewaahh :P
ok Dah pasal KAWIN, NOW we proceed with LELAKI TAK BOLEH COUPLE 4 !!!! KENAPA ? KAWIN BOLEH 4 TAPI COUPLE TAK BOLEH ?? SEBAB sebab adalah seperti berikut :
  1. SEBAB nanti boleh ada HIV !! zaman sekarang bukan macam dulu kala, Dulu kaum kaum hawa dan adam masing masing menjaga batas pergaulan, tapi zaman sekarang? sendiri boleh pikir kan? Kalau lah bagi boyfiee couple lebih kan bahaya.. betul tak ?
  2. SEBAB tak ada jaminan kalau hubungan terputus !! Tak de dapat apa apa nafkah, yelah, tak ada ikatan yang sah.. Ini adalah demi keadilan .
  3. SEBAB nanti tak mampu !! mana nak belanje sini sane, kan kan ?
  4. SEBAB tak rela dikongsi~  :(
Perbincangan yang di utarakan oleh aku ni berlaku masa nak tunggu class pukul 2.. ni pandangan aku, dd dan ekin... Sebab tetiba aku terfikir... Lagipun ni hanya lah pandangan kami,kalau ada salah ke, sorry sebab setiap orang berhak mengemukakan pendapat.. :) Kami harap kami tetap setia kepada pasangan kami dan berharap mereka pun sama...


EKIN, DD AND ME

0 comments:

Post a Comment

 

A LITTLE LOVE Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei